Logo Jundokan5

 

Jundokan Kyokai Nederland blank

De Okinawa Goju Ryu Karate-do Jundokan Kyokai Nederland is opgericht in 1998 en heeft als doelstelling het traditionele Okinawa Goju Ryu karate-do in zijn pure, klassieke vorm en inhoud te bewaken, bewaren en door te geven. Henk Gerrits, de hoofdinstructeur en oprichter van de Okinawa Goju Ryu Karate-do Jundokan Kyokai Nederland, werd in 1997 rechtstreeks in Japan, op Okinawa door Ei’ichi Miyazato sensei, 10e Dan Okinawa Goju Ryu Karate-do en de rechtmatige opvolger van Chojun Miyagi, gegradueerd tot Rokudan (6e Dan) en is de branch director van het Okinawa Jundokan Goju Ryu karate-do in Nederland. Ei’ichi Miyazato sensei overleed in december 1999. In 2016 verkreeg  hij door World- en European Goju Ryu karate-do Federation zijn 8e Dangraad uitgereikt.

De Honbu dojo Budokan Nijmegen organiseert jaarlijks examens voor zowel Kyu- als Dangraden, stijlgerichte stages, nationale en internationale seminars en bijscholings-trainingen. Middels de uitgave van het blad de GENDO verzorgt zij de contacten tussen de leden en verenigingen onderling. De Jundokan Kyokai Nederland kent zowel een jeugd- als seniorenafdeling.

De seniorenafdeling (vanaf 16 jaar) heeft als voornaamste trainingsdoel het beoefenen van traditioneel karate-do. De jeugdafdeling (vanaf 12 jaar) kent een aangepast programma waarin sport meer centraal staat.