De Okinawa Goju-Ryu Jundokan KyoKai (associatie), die oorspronkelijk onder leiding stond van Ei’ichi Miyazato sensei, 10e Dan Okinawa Goju-Ryu karatedo, wordt op Okinawa erkend als de rechtmatige voortzetting van de karate traditie van Chojun Miyagi, waarin het traditionele Okinawa Goju-Ryu Karatedo onveranderd in vorm en inhoud wordt doorgegeven.

Er zijn 3 belangrijke leerlingen geweest welke het erfgoed van Chojun Miyagi na zijn dood doorgaven. Dit zijn:

  • Meitoku Yagi welke de MeibuKan oprichtte. Hij veranderde echter het systeem van Miyagi en voegde zelf kata toe.
  • Seiko Higa stichtte de ShoreiKan. Hij veranderde eveneens het klassieke erfgoed naar eigen inzicht.
  • Ei’chi Miyazato, stichtte de Jundokan Kyokai, welke als enige organisatie onveranderd de klassieke lijn van de grondlegger Chojun Miyagi bewaakt en doorgeeft.

Na de dood van Ei’ichi Miyazato sensei in december 1999, werd Koshin Iha sensei de voorzitter van de Jundokan Kyokai Okinawa. Hij gaf tot zijn dood op 28 januari 2012 les in de Jundokan dojo in de voetsporen van Miyagi en Miyazato sensei, en waarborgde zo klassieke lijn van het Okinawa Goju-Ryu karatedo.   Na de dood van Koshin Iha in 2012 werd Yoshio Hichiya, de derde voorzitter van de Okinawa Goju-ryu Karatedo Association. De Okinawa Goju-ryu Karatedo Association heeft zijn honbu dojo gevestigd op 3-180-33 Ishimine-cho, Shuri, Naha City, Okinawa.